A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Tips4Students.nl | Odinga Nimako Tips4Students.nl • Tips4Students.nl | Odinga Nimako
           

Odinga Nimako

Naam: Odinga Nimako
Geboortedatum: 12-11-1988
Plaats:Amsterdam
 Opleidingstraject: Gymnasium Natuur & Techniek
inc. Latijn en Spaans
CSB Buitenveldert, Amsterdam)
Technische Bedrijfskunde
(Technische Universiteit van Eindhoven)
Master Innovation Management
(Technische Universiteit van Eindhoven)

 Waar werk je nu?
Op dit moment ben ik business analist bij TruQu, een  social media startup. Dit bedrijf heeft een vergelijkingssite opgezet. Als professional kan je reviews  uitvragen. Op deze site kunnen professionals reviews vragen aan collega’s, klanten, leidinggeven en anderen over activiteiten die zij hebben gedaan. Ik hou me bezig met zowel technische zaken als functionaliteiten van de website als contact met de klanten. Het is een mooi dynamisch bedrijf. 


Wat heeft je geleid in je studiekeuzes?
Ik heb mijn studiekeuze gemaakt aan de hand van intuïtie en gevoel. Ik wilde altijd al een technische studie doen in combinatie met een commercieel gedeelte. Daarnaast hou ik ervan mezelf uit te dagen en wilde ik het hoogst haalbare halen, dus een universitaire studie. Ik ben me gaan oriënteren  op verschillende studies waarbij de techniek en commercie naar voren kwamen. De reden voor het technische deel is, omdat je als Beta student altijd nog kan overschakelen naar een Alfa studie, maar andersom wordt dit vaak gezien als lastig. Verder had ik nooit echt een concreet doel. Ik wilde me het liefst breed oriënteren.  


Wat voor ervaringen heb je overgehouden aan je studietijd/studentenleven?
Het gevoel wat overheerst is zwaar. De meeste studenten zien dit als de leukste periode, maar ik vond meer de middelbare school een mooiere tijd. De reden waarom ik mijn studietijd zwaarder vond, was dat ik het moest combineren met topsport. Ik zaalvoetbal namelijk op hoog niveau. Dus naast mijn lange studiedagen moest ik s’avonds vaak gelijk door naar mijn zaalvoetbaltrainingen. Als studie en sport dan soms niet zo lekker lopen, dan zit je al snel niet zo lekker in je vel.  Ik vond het ook moeilijk om me draai te vinden op de universiteit, omdat ik een andere mentaliteit van mensen gewend was. Verder had ik geen moeite met het hebben van zelfstandigheid. Veel studenten hebben hier soms moeite mee, omdat niemand achter ze aan zit. Ik was altijd erg serieus en probeerde altijd alles goed bij te houden qua huiswerk. Maar ik had wel altijd problemen met het halen van tentamens voor de kerst. Ik weet nog steeds niet wat de reden hiervan is geweest, maar het zorgde er altijd voor dat ik in de loop van het jaar altijd achter de feiten aan liep. Ik ben blij dat ik het uiteindelijk gehaald heb, maar ik vond het wel een zware periode. Samen op de foto met Tim Matavz. Zaalvoetbal is een passie geworden naast mijn studie

Welke eigenschappen zijn belangrijk om te hebben als leerling/student?
Discipline en motivatie. Je moet gemotiveerd zijn om het te halen. Verder is het belangrijk dat je studie richting je passie gaat. Intelligentie is belangrijk om te hebben, maar niet doorslaggevend. Op de universiteit moet je pieken op de juiste momenten. Bijv. bij het tentamen Calculus moet je proberen de trucjes door te krijgen, maar deze trucjes zijn bij elk tentamen aan de orde. Probeer erachter te komen wat er van je verwacht wordt. Een sociale vaardigheid is belangrijk om te hebben. Daarbij hoef je geen top spreker te worden, maar om kunnen gaan met andere studenten is erg belangrijk. 


Sociale vaardigheden zijn erg belangrijk plus een topmoment uit mijn carriére als zaalvoetballer

Wat voor tegenslagen heb je gehad tijdens je studietijd?
Wat studeren lastig maakt, is dat het draait om tentamens en deadlines. Groepsprojecten met deadlines zijn vaak niet het probleem. Het enige wat  je studie lastig maakt zijn de tentamens. Als je tentamens niet haalt en herkansingen moet maken, loop je de rest van het jaar achter de feiten aan. Dat maakt je studie meestal zwaar. Ik heb altijd teveel hooi op mijn vork genomen en heb altijd alle tentamens inc. herkansingen geprobeerd te maken. Ik kon dus nooit goed prioriteiten stellen, waarbij ik bijv. alleen maar de herkansingen maakte en de volgende tentamens vooruit schoof. Daarnaast vond het ik proces van een scriptie schrijven lastig. Ik had het idee dat ik in een cirkel zat. Ik kwam met vele ideeën, maar dit was niet altijd in de goede richting. Het was dus voor mij lastig om in het proces te komen.  Het belangrijkste met het hebben van tegenslagen is dat je ervan leert. 

Ben je naar het buitenland geweest, zoja, waar ben je geweest?
Ik ben tijdens mijn studie niet naar het buitenland geweest doordat ik topsport bedreef. Ik wilde graag naar het buitenland, maar wilde niet het risico lopen om een achterstand op te lopen in het zaalvoetbal.  

Wat is de mooiste ervaring die je over hebt gehouden aan het studentenleven?
Mijn mooiste ervaring is toch wel het halen van mijn Master diploma. Dit markeerde echt het einde van mijn studietijd. Buiten mijn studie vond ik mijn doorbraak in de Nederlandse competitie een hele mooie ervaring. Dit was een persoonlijk doel dat ik gedurende mijn studententijd had gesteld. Dit was voor mij echt een moment dat ik echt iets had bereikt.  

 

 

 

 

 

 

 

Beloning op het harde werken bij zowel mijn studie als bij zaalvoetballen

 

Heb je afsluitend nog tips voor huidige en toekomstige studenten?
Doe ook dingen in de praktijk. Bijv. je eigen onderneming opzetten, een bijbaan als junior consultant of vrijwilligerswerk. Bedrijven kijken tegenwoordig veel naar buitenschoolse activiteiten. Neem het initiatief om iets te ondernemen wat bijdraagt aan jouw leerproces als student zijnde. Want dat is uiteindelijk hetgeen dat jou gaat vormen en laat zien wie jij bent in de arbeidsmarkt. En niet zozeer de cijfers die jij haalt.  Het draait namelijk om persoonlijke ontwikkeling en is in mijn ogen het belangrijkste.

 
 
 
link

Recente posts