A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Tips4Students.nl | Lenny van Grootveld Tips4Students.nl • Tips4Students.nl | Lenny van Grootveld
           

Lenny van Grootveld

                                                                  Naam:                                        Lenny van Grootveld
                                                                        Geboortedatum:                                   02-09-1986
                                                            Plaats:                                              Amsterdam
                                                                Opleidingstraject:                                          HAVO
                                                                                            (Insula college, Dordrecht)
                                                                                            HBO Werktuigbouwkunde
                                                                                            (Technische Hogeschool Rijswijk)
                                                                                            Master Innovation Management
                                                                                            (Technische Universiteit van Eindhoven)

Waar werk je nu?
Ik werk bij A.HAK Industrial Services. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inspecteren van pijpleidingen en opslagtanks. Klanten hebben vaak pijpleidingen of opslagtanks met vloeistoffen. Het is belangrijk voor de klant dat de pijpleidingen en opslag tanks geïnspecteerd worden op defecten. A.HAK gebruikt voor het inspecteren van deze opslagtanks speciaal gemaakte robots. Ik ben verantwoordelijk voor de robots en moet op locatie tanks inspecteren. 

Wat heeft je geleid in je studiekeuzes?
De reden om verder te studeren na de havo was om in de toekomst meer geld te gaan verdienen. Ik wist namelijk dat ik met een hbo diploma meer kon gaan verdienen dan direct na de havo te gaan werken. Verder vond ik mezelf nog te jong om te gaan werken en ook daarom was doorstuderen een goede beslissing. 

Na  het behalen van een hbo diploma was het tijd om verder te studeren op de Universiteit van Eindhoven

Wat voor ervaringen heb je overgehouden aan je studietijd/studentenleven?
Ik vond mijn studietijd een hele gave tijd. Daarom kan ik het iedereen aanraden om verder te studeren. Ik ben op de universiteit erachter gekomen dat je vaak meer kunt bereiken dan je denkt. Tijdens mijn studies ben ik nooit op kamers gegaan of naar  het buitenland geweest. Ik had daar een hele bewuste reden voor. Ik weet namelijk vanuit eigen ervaring dat als er een enorme focus en inspanning van je gevraagd wordt, bijv. door een studie, dat je ervoor moet zorgen dat er een factor in je leven is die stabiel blijft. Het beste is om je sociale woonomgeving dan niet te veranderen. Ik weet van mezelf dat als ik op kamers was gegaan tijdens mijn studies, ik deze studies niet gehaald zou hebben. Ik wist namelijk altijd dat ik terug kon vallen op het thuisfront. Verder kun je door niet op kamers te gaan een hoop kosten besparen. Dit zorgt voor minder zorgen, waardoor je jezelf beter kunt focussen op je studie.

Welke eigenschappen zijn belangrijk om te hebben als leerling/student?
De allerbelangrijkste eigenschappen die je moet bezitten zijn doorzettingsvermogen, eigenwijsheid en abstract denkvermogen. Abstract denkvermogen is belangrijk bij opdrachten of projecten, omdat er van je verwacht wordt dat je een goed antwoord kunt geven of tot een goede oplossing komt voor een probleem. Als je voor jezelf weet wat er precies van je gevraagd wordt kun je daar een beter op reageren of inspelen. Kun je geen goed antwoord geven of heb je problemen bij het vinden van een goede oplossing, zoek dan mensen op die jou daarbij kunnen helpen.
Zet door en geef gas! Uiteindelijk zul jij je doel bereiken.

Wat voor tegenslagen heb je gehad tijdens je studietijd?
Wat ik vaak een enorme tegenslag vond tijdens de studies was om studiegenoten te verliezen. Hiermee bedoel ik dat medestudenten  aan het eind van hun studie te weinig studiepunten hadden gehaald om hun studie voort te mogen zetten, waardoor zij verzocht werden de studie te verlaten. Hierdoor valt je vaste groep uit elkaar. 

Hou er ook rekening mee dat er de kans bestaat dat je tijdens je studietijd door een persoon afgebrand kunt worden, wat een negatieve invloed kan hebben op je motivatie. Op dit soort moment moet je even wat tijd voor jezelf nemen. Ga bijvoorbeeld in een kantine zitten, neem daar de tijd om je gedachten op een rijtje te zetten en ga daarna naar huis en probeer hier niet meer aan te denken. Dit zijn vaak de grootste leermomenten en laat je door dit soort momenten NOOIT uit het veld slaan. Blijf in jezelf geloven en dan kun je heel ver komen. Ooit komt er een dag dat je het allemaal achter je kan laten. Verder kan ik het aanraden om pas met een studie te stoppen als dat vanuit school aangegeven wordt, zoals bijv. een negatief studieadvies. Zolang dit niet het geval is, zet dan door en ga er voor de volle 100% voor.

Ben je naar het buitenland geweest, zoja, waar ben je geweest?
Ik ben niet naar het buitenland geweest, omdat ik maar één doel voor ogen had en dat was het afronden van mijn studie. 

Wat is de mooiste ervaring die je over hebt gehouden aan het studentenleven?
Mijn mooiste ervaring tijdens het hbo is het feit dat ik mezelf heb kunnen ontwikkelen op sociaal gebied. Ik heb veel mensen leren kennen tijdens mijn studietijd. Ook leer je de mensen om je heen goed kennen. Ik heb tijdens een stage een periode gehad dat ik het niet meer zag zitten. Mijn stagebegeleider heeft mijn enorm geholpen tijdens deze mindere periode. Hij heeft mij geleerd om met dit soort situaties om te gaan. Dat mijn stagebegeleider hierover advies gaf door er met mij persoonlijk over te praten gaf mij weer de moed om er volledig voor te gaan. Een andere situatie die mij ook erg veel voldoening gaf was een opdracht tijdens mijn master. Het was een project voor een bedrijf waarvoor ik een presentatie moest geven. Als resultaat werd mij verteld dat als dit in het bedrijfsleven echt zo was gebeurd ik drie maanden gefinancierd zou worden voor verder onderzoek. Dit vond ik een geweldig compliment en was een beloning op het werk.
Enjoy the ride wanneer je aan het studeren bent, werk hard maar geniet er ook van!

Heb je afsluitend nog tips voor huidige en toekomstige studenten?
Geniet van je studietijd. Mocht je uiteindelijk je studie niet halen, zorg ervoor dat je van je studietijd genoten hebt!

 
 
 
 
 
link

Recente posts