A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Tips4Students.nl | Aldwin Schroot Tips4Students.nl • Tips4Students.nl | Aldwin Schroot
           

Aldwin Schroot

Naam:Aldwin Schroot
 Geboortedatum:14-08-1985 
 Plaats:Eindhoven
 Opleidingstraject:Europese school, VWO 1,2 (Italië)
VWO 2,3,4
HAVO 4, 5 (uiteindelijk HAVO diploma)
Trevianum (Sittard)
HBO Sport, Gezondheid en Management (Nijmegen)
(mee gestopt door organisatie opleiding)
HBO Technische Bedrijfskunde
Master Operations, Management and Logistics
(Technische universiteit van Eindhoven)

Waar werk je nu?
Op dit moment loop ik stage bij Omnitracs. Omnitracs is verantwoordelijk voor een fleet-management systeem voor vrachtwagens om gegevens te monitoren. Daarmee kunnen vrachtwagens beter ingepland worden. Mijn functie bij Omnitracs is om de reverse logistics onder de loep te nemen en om eventuele knelpunten te ontdekken, zodat deze opgelost kunnen worden. Hierdoor verloopt het proces effectiever en efficiënter.

 

Wat heeft je geleid in je studiekeuzes?
Ik ben altijd erg technisch geweest. Talen, geschiedenis en handvaardigheid waren nooit voor mij weggelegd. De techniek interesseerde mij altijd. Om mijn studiekeuzes te maken, heb ik gebruik gemaakt van online testen. Verder keek ik ook altijd naar de opzet van de opleiding. Er zit altijd verschil in dezelfde soort opleidingen op verschillende locaties. Na het HBO had ik nog geen zin om full time te werken en vond ik dat ik nog te weinig kennis had. Doorstuderen was daarom een logische keuze. Daarnaast hebben vrienden een grote rol gespeeld in mijn studiekeuzes. Twee vrienden van mij studeerde al Technische Bedrijfskunde op de Technische Universiteit van Eindhoven. Aangezien ik ook wel geïnteresseerd was in een dergelijke studie, was de keuze om voor deze studie te kiezen vrij gemakkelijk.
 

Wat voor ervaringen heb je overgehouden aan je studietijd/studentenleven?
Wat ik iedere toekomstige student kan aanraden is om op kamers te gaan wonen. Dit draagt namelijk enorm veel bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt zelfstandiger en meer sociaal aangelegd. Maar kijk wel of dit financieel mogelijk is! Om dit te kunnen bekostigen kan je daarnaast gaan werken. Daarbij moet je wel rekening houden dat dit op het HBO beter mogelijk is dan op de universiteit. Over het algemeen zijn universitaire studies zwaarder dan HBO studies. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar wel voor mij toendertijd. Verder kan je natuurlijk altijd in het weekend gaan werken. Verder is werken naast je studie ook belangrijk, bijvoorbeeld bij bedrijven om een netwerk op te bouwen. Ik zie netwerken als investeren in je eigen toekomst. 

    

 

Op kamers gaan zorgt voor het opbouwen van sociale contacten

Welke eigenschappen zijn belangrijk om te hebben als leerling/student?
De eigenschappen die je als persoon moet hebben hangt af van de richting die je op wilt. Wil je graag de management kant op, dan zul je jezelf goed moeten verkopen. Wil je bijvoorbeeld graag meer de wiskundige kant op dan zul je een gestructureerde werkhouding moeten hebben. Je zult hier als persoon zelf achter moeten komen. Verder kan ik het elke student aanraden om mee te doen aan de introductieweek. Deze week is bedoeld om medestudenten te leren kennen voordat je aan de colleges begint. Dit zorgt voor een goede start. Tijdens colleges maak je toch vaak minder snel contact. De introductieweek is dus de perfecte gelegenheid om sociale vaardigheden op te doen, voordat het collegejaar begint. 


Wat voor tegenslagen heb je gehad tijdens je studietijd?
Ik heb tijdens mijn studietijd een aantal tegenslagen gehad. Allereerst heb ik een verkeerde studiekeuze gemaakt. Daarnaast heb ik ervaren dat het vele reizen een aanslag pleegt op je motivatie. Verder heb ik meegemaakt dat mijn afstudeerstage op het HBO werd afgekeurd, voordat ik was begonnen. Daardoor liep ik 4 maanden uit en moest ik een jaar wachten om aan mijn universitaire studie te beginnen. Tijdens de pre-master had ik veel moeite met bepaalde vakken, waardoor ik wederom achterstand opliep. Daarbij heb ik zelfs meegemaakt dat ook de universiteit fouten maakt. Door pas na 8 weken een resultaat te krijgen voor een bepaalde toets, waarbij de uitslag niet verschenen (NV) was. Dit leverde mij weer achterstand op. Mijn Master ben ik gelukkig wel goed doorlopen. Daardoor heb ik een groot deel van mijn opgelopen achterstand in kunnen halen. Nog nooit heb ik zo’n relaxt tweede jaar gehad, dus ik kan de bevindingen van Ramon beamen. 


Ben je naar het buitenland geweest, zoja, waar ben je geweest?
Ik ben tijdens mijn studie een maand naar Zuid-Afrika geweest om rugby training te geven. Dit was één van mijn mooiste ervaringen tijdens mijn studietijd. Ik gaf daar rugby training aan kinderen tussen de 10 en 16 jaar. Deze maand dat ik in Zuid-Afrika zat was echt geweldig, maar niet studie gerelateerd. Verder wilde ik altijd graag een half jaar naar het buitenland. Maar door de achterstand die ik had opgelopen door al die jaren heen leek het mij verstandiger om zo snel mogelijk door mijn studie heen te lopen. Na mijn studie ben ik van plan om voor 3 maanden op wereldreis te gaan. 
 

 
 
Zuid Afrika, één van mijn mooiste momenten tijdens mijn studietijd!

 

Wat is de mooiste ervaring die je over hebt gehouden aan het studentenleven?
Ik heb een aantal mooie ervaringen. Ten eerste dat ik rugby heb leren kennen tijdens mijn studietijd. Dit is door de jaren heen echt mijn passie geworden. Ik speel op dit moment voor de Dukes in Den Bosch. Dat is een rugby team dat op het hoogste niveau speelt in Nederland. Daarnaast zijn de eerste twee jaar in Italië verreweg de mooiste tijd geweest. De eerste drie maanden waren wel zwaar vanwege de taal. Je snapt in eerste instantie de taal niet. Maar naar verloop van tijd pik je de taal op en kan je volledig genieten. Ik vind Italië een fantastisch land met geweldige mensen. De sociale contacten die ik hier opgebouwd heb zullen mij altijd bij blijven. 

 

   
Rugby, een hobby gegroeid naar een passie tijdens mijn studietijd. Try to catch the ball while you are at it!

Heb je afsluitend nog tips voor huidige en toekomstige studenten?
Ga bij een vereniging. Het maakt niet uit of dit een studievereniging is of een sportvereniging. Daarnaast kan ik het aanraden om mee te draaien in een bestuur. Dit kan in een studie- of sportvereniging. Het is namelijk zeer leerzaam en interessant om mee te maken wat er bij zo’n bestuur bij komt kijken. 
 
 
 
 
 
link

Recente posts