A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Dropbox Tips4Students.nl • Dropbox
           

Dropbox

Eenvoudig online bestanden opslaan

Dropbox wordt gelukkig al steeds meer bekend onder de studenten, maar nog niet iedereen weet wat Dropbox is. Daarom een artikel over Dropbox en tips over al zijn mogelijkheden. Eerst een korte uitleg wat Dropbox is en hoe het is opgebouwd. 
 

Wat is Dropbox?

Dropbox is een zogenaamde clouddienst waarmee je bestanden online kunt opslaan, zodat ze veilig zijn voor als je problemen krijgt met je computer of laptop. Zeker als je begint met afstuderen geeft Tips4Students.nl je de tip om gebruik te maken van Dropbox. Maar om niet meteen vooruit te lopen op de zaken eerst een overzicht van wat je met Dropbox kan. 


Je bestanden altijd online beschikbaar via www.dropbox.com


Wat kan je met Dropbox?

Dropbox kan je gratis installeren op je computer, laptop, mobiele telefoon en tablet. In Dropbox kun je mappen aanmaken waarin je bestanden kunt opslaan. Dropbox bewaard deze bestanden online en synchroniseert deze met alle apparaten waar je Dropbox op hebt geïnstalleerd. 
 

Wat brengt Dropbox voor voordelen?

Als je bestanden op Dropbox opslaat dan weet je dat deze 100% veilig staan voor het geval dat je computer of laptop crasht, vastloopt of als er een andere storing optreedt, omdat je bijv. zware programma’s gebruikt zoals SPSS of Photoshop.

 
 
Dropbox is ook beschikbaar voor op je smartphone.


Altijd je bestanden bij je dragen!

Het grote voordeel van Dropbox is dat je bestanden altijd veilig online opgeslagen staan. Elk apparaat dat beschikt over internet kan toegang tot Dropbox verkrijgen. Dit betekent dat je ten alle tijden bij je bestanden kunt. Door Dropbox op je smartphone te installeren kun je altijd bij je bestanden. Het nadeel is wel dat je deze bestanden dan niet aan kunt passen, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem. Je kunt namelijk altijd je bestanden, verslagen of rapporten aan iedereen laten zien. Een ander groot voordeel is dat je via de website van Dropbox op elk apparaat met internet bij je Dropbox bestanden kunt. Zit je dus in het buitenland en ben je afhankelijk van een internetcafé, dan kun je toch bij je bestanden. Dit kan door naar www.dropbox.com te gaan, log je in via je email adres en wachtwoord en pas je bestanden aan. 
 

  
Altijd de mogelijkheid om je bestanden te laten zien


Dropbox account upgraden

Bij Dropbox krijg je standaard 2GB opslagruimte bij een gratis account. Je kunt je account upgraden door anderen aan te melden bij Dropbox via een uitnodigingmail. Voor elke verstuurde mail die zorgt voor een nieuw lid krijg je 500 MB extra opslagruimte. Je kunt ook een betaalde account nemen. Je krijgt dan 50 GB of 100 GB naar wens. 
 

Extra

Dropbox is tegenwoordig al niet meer heilig en vele andere bedrijven bieden ook gratis opslagruimte aan. Ik ben gewend om met Dropbox te werken, maar je kunt ook andere clouddiensten gebruiken. Voor een overzicht, klik dan hier.
 


 
 
 
 
link

Recente posts