A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Student Engineering wint HZ Stern Tips4Students.nl • Student Engineering wint HZ Stern
           

Student Engineering wint HZ Stern

Sven Nierijnck, één van de 9 studenten waarvan Tips4Students.nl eigenaar Ramon van Ingen eindexaminator was heeft de HZ Stern prijs gewonnen voor beste afstudeerscriptie van 2013-2014. De prijs bestaat uit een bronzen beeld en een cheque ter waarde van €1000,-. Sven Nierijnck is een eindejaars Engineering student op de Hogeschool Zeeland en liep stage bij Huisman Equipment te Schiedam. Sven was verantwoordelijk voor het ontwerpen van een kettingtakel systeem voor schepen voor het leggen van pijpleidingen in zee.
 
Hieronder een aantal foto's.


 

Sven vertelt over zijn begeleiding en afstudeerproject: 

"Tijdens een afstudeerproject wordt er veel van je gevraagd. Je moet zelfstandig een project uitvoeren dat groter is dan alle voorgaande projecten die je tijdens je opleiding bent tegengekomen. De uitvoering hiervan verloopt nooit vlekkeloos, zo ook niet bij mij. Gelukkig zijn er altijd mensen waarop je kunt terugvallen in dergelijke situaties. Ik had gedurende mijn afstuderen twee directe begeleiders en één indirecte begeleider toegewezen gekregen. De twee directe begeleiders waren mijn bedrijfsbegeleider vanuit het bedrijf en mijn afstudeerbegeleider/1e examinator vanuit de hogeschool. De bedrijfsbegeleider was de persoon waar ik tijdens de uitvoering van mijn project het meeste mee te maken heb gehad. Hij begeleidde mij op inhoudelijk vlak (maken van een ontwerp, uitvoeren van berekeningen etc.) en stelde zich daarnaast op als de persoon waaraan ik mijn project moest gaan afleveren (de klant in zekere zin). Mijn afstudeerbegeleider begeleidde mij op procesmatig vlak (waarborgen van de planning, toepassen van ontwerpmethodieken etc.), naast het feit dat hij uiteindelijk mijn werk moest gaan beoordelen in zijn rol als 1e examinator. Het beoordelen van mijn werk werd altijd in overleg gedaan met een 2e examinator om ervoor te zorgen dat er geen zaken over het hoofd werden gezien en er zo een kritisch oordeel gevormd kon worden. Ik had zelf tot op de dag van de presentatie en verdediging geen contact met de 2e examinator, maar doordat hij als adviseur optrede richting mijn 1e examinator, kan er worden gesteld dat hij mijn werk indirect heeft begeleid. Het was erg fijn om tijdens problemen advies te kunnen vragen aan deze vaste personen naast mijn andere collega’s binnen het bedrijf. Een goede begeleiding speelt een cruciale rol om een afstudeerproject tot een succes te maken naar mijn idee. Ik heb er enorm veel aan gehad".
 
Ramon over Sven zijn scriptie:   
"Sven zijn scriptie was erg goed opgebouwd. Door gestructureerd gebruik te maken van de methode die hij had gekozen (de Delftse ontwerpmethodiek) was de volgorde van zijn scriptie logisch en de oplossing doordacht. Sven wist goed om te gaan met het gebruik van bronnen wat erg belangrijk is, zodat hij elke stap of keuze goed kon beargumenteren aan de hand van vorig onderzoek of berekeningen. Dit maakte het zeer aangenaam om zijn scriptie na te kijken en was de feedback die nodig was om Sven op het goede spoor te houden gering. Dit resulteerde uiteindelijk in een erg mooi cijfer en leverde zelfs de HZ-stern prijs op. Dik verdiend!"

Wil je graag meer lezen over Sven en zijn prijs? Klik dan hier
Wil jij net als Sven tips voor het schrijven van je scriptie of kun je hulp gebruiken tijdens je afstuderen?
Persoonlijke begeleiding 

 
 
 
 
 
link

Recente posts