A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Zo niet, dan toch Tips4Students.nl • Zo niet, dan toch
           

Zo niet, dan toch

Richard Branson

Ben je bezig met een management studie of wil je later een eigen bedrijf beginnen? Dan geeft Tips4Students.nl je de tip om het boek ‘Zo niet dan toch’ van Richard Branson te lezen. Deze miljardair beschrijft in zijn boek dat hij de manier van traditioneel zaken doen wil veranderen door goed te doen voor de wereld, zeker voor de toekomst. Zoals hij zelf zegt:

Zaken doen met het oog op de toekomst. Ondernemen is niet alleen om geld te verdienen maar als avontuur dat er hopelijk voor zorgt dat mensen erop vooruit gaan’ (p.122).  

Richard Branson is verantwoordelijk voor meer dan 100 bedrijven. De focus bij deze bedrijven is ten alle tijden gericht op het verbeteren van de wereld. Het is dan ook geweldig om te lezen dat hij samen met Peter Gabriel the Elders opstart met onder andere Nelson Mandela, Desmond Tutu en Graça Machel. Deze groep heeft het doel om wereldproblemen aan te pakken zoals armoede in derde wereld landen en aids. Erg inspirerend! Richard Branson geeft in zijn boek veel tips tussen de regels door, maar zo nu en dan ook concrete tips om direct toe te passen. Zo geeft hij voor bij het opstarten van een eigen bedrijf de volgende tips:

- Luister naar zoveel mogelijk deskundigen
- Breng alle bedrijven/mensen in kaart op wie eenzelfde gebied werkzaam zijn
- Definieer nauwkeurig waarden en principes van het bedrijf/merk
- Zorg voor een onderscheidend bedrijf/merk
- Omschrijf duidelijk de aandachtsgebieden
- Maak berekeningen over de verwachte opbrengst
- Stel een vijfjarig budget op
- Zorg voor het beste management structuur en beste leiderschapsteam
(p.247)

Verder geeft Richard Branson aan dat binnen je bedrijf moet zorgen voor directie communicatie. 

Directe communicatie is het begin van de beëindiging van een conflict en biedt hoop voor de toekomst’(p.256).

Daarbij is het belangrijk dat je je woorden zorgvuldig kiest, omdat woorden kunnen ideeën veranderen, oorlog of vrede brengen of een revolutie aanwakkeren. Dit boek is een echte aanrader voor studenten die later graag een management functie willen vervullen bij een bedrijf of zelf een bedrijf willen beginnen. 
 
 
 
link

Recente posts