A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Leiderschap is een keuze Tips4Students.nl • Leiderschap is een keuze
           

Leiderschap is een keuze

Wil je later graag mensen beïnvloeden, het goede voorbeeld geven? Zit je in een situatie dat je een groep moet leiden tijdens een groepsopdracht? Dan geeft Tips4Students.nl je de tip om het boek Leiderschap is een keuze van Dominique Haijtema te lezen.

Groepsopdrachten maken met medestudenten is een perfect moment om te ondervinden of jij geschikt bent voor een leidersrol. Je moet namelijk het werk verdelen, medestudenten aansturen, motiveren en misschien wel terecht zetten bij het niet nakomen van afspraken. Het boek van Dominique Haijtema speelt hierop in door verschillende leiderschapsguru’s te interviewen over hun mening over managers en leiders.

 Een mooi aspect uit het boek is wat nieuw leiderschap precies is. Zij schrijft daarover het volgende:

“Leiderschap betekent richting geven en het stimuleren van emotionele betrokkenheid bij die richting en de principes. Als mensen betrokken zijn, hoeven ze niet gemanaged te worden. Nieuw leiderschap heeft niets te maken met het managen van mensen. Dat doen ze zelf”.

Bij de oplettende student moet er als je dit leest toch wel een lampje gaan branden. Vaak komt het voor dat bij groepswerk medestudenten hun afspraken niet nakomen. Waar je dus voor moet zorgen binnen de groep is dat elke medestudent emotioneel betrokken is bij het groepswerk. Krijg je dit niet voor elkaar dan krijg je dat medestudenten hun afspraken niet nakomen. Ik snap dat dit moeilijk is maar probeer het te bereiken. Later zal je dit misschien ook wel moeten toepassen bij een bedrijf. Lees je dit als medestudent? Zorg er dan voor dat je emotioneel betrokken raakt. Laat je medestudenten niet in de steek en kom je afspraken na!

Een mooie quote om dit artikel mee af te sluiten is de volgende:
Wees zelf de verandering die je wenst te zien in de wereld”, Gandhi.

Dus als je wilt dat medestudenten harder, strategischer, gemotiveerder en beter hun werk doen en afspraken nakomen, begin hier dan zelf mee en anderen volgen vanzelf.

Tips4Students.nl
 
 
 
 
 
link

Recente posts